Menu

Nejoblíbenější druhy kávy

0 Comment


Káva se pije po celém světě. Pijí ji téměř všechny věkové kategorie, až na malé děti, všechny společenské skupiny. Nabízí se v kavárnách, ve všech restauracích, barech, na každém kroku najdete nápojové automaty, které vám během pár sekund kávu připraví. Kávu si samozřejmě můžete připravit i sami doma, velmi dobrou a kvalitní. Většina společnosti to tak dělá, aby si mohli každé ráno vychutnat svou oblíbenou kávu. Při oblíbenosti tohoto nápoje není divu, že ho existuje tolik druhů. Z kávy si dnes můžete připravit prakticky cokoliv. Připravili jsme pro vás přehled těch nejznámějších nápojů.

espresso

Káva French press

Jedna z nejjednodušších a nejlevnějších káv na přípravu je pomocí French press. French press je vlastně takový malý džbánek s pístem, pomocí kterého si uvaříte vynikající kávu. Uděláte si tak překapávanou kávu kávovarem, který je naprosto jednoduchý. Nepotřebujete k tomu žádné další speciální vybavení, takže je příprava vážně jednoduchá.

Espresso

Asi nejznámější druh kávy na světě. Vyrábí se většinou z kávy Arabica. Je bohaté, hořké a má na vrchu jemnou pěnu. Espresso slouží pak jako základ pro přípravu desítek dalších nápojů.

Americano

Přidejte do espressa trošku horké vody a máte Americano. Jedno z nejoblíbenějších káv. Hořká chuť espressa se zde zmírní a můžete si vychutnat větší objem nápoje.

Fat White

Nápoj pro milovníky kávy s mlékem. Skládá se z espressa, napařeného mléka a vrstvy pěny. Je menší než latté a také silnější, ale základ je stejný. Jen nemá tak velkou vrstvu mléčné pěny.

flat white

Cortado

Další výborná volba pro milovníky kávy s mlékem. Pochází ze Španělska a vychutnají si ho ti, kteří milují silou chuť kávy a stejně tak jemnou chuť lahodného mléka. Cortado se skládá ze stejného objemu espressa a stejného objemu napařeného mléka.

Cappucino

Jeden z nejznámějších kávových nápojů https://www.sklizeno.cz/svet-napoju-c493 s mlékem. Tohle je dokonalá kombinace hořké kávy a silné vrstvy mléčné pěny. Obsahuje jednu třetinu kávy, jednu třetinu horkého mléka a jednu třetinu mléčné pěny.